فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابوالقاسم گرجی*، شادمهر میردار، سعید نظری، مهدی هدایتی صفحات 523-534
    فاکتور القایی ناشی از هیپوکسی(HIF-1α)به عنوان یک تنظیم کننده ی کلیدی پاسخ های مولکولی به هیپوکسی، میانجی دامنه ی وسیعی از مکانیسم های سلولی و فیزیولوژیکی لازم برای سازگاری با کاهش اکسیژن محسوب می شود. پژوهش حاضر قصد دارد با توجه به اثرات متقابل متغیر محیطی آلاینده ای چون سرب و برخورداری از نقش آنتی اکسیدانی کورکومین، از سوی دیگر در کنار تمرینات منظم ورزشی استقامتی، تغییرات مذکور را به صورت تعاملی بر میزان تغییرات شاخصی چون HIF-1α ریه مورد مطالعه قرار دهد. برای این منظور 60 سر موش صحرائی ویستارنر 50 روزهازمرکزانستیتو پاستورآمل تهیه شدند که به طور تصادفی در گروه های کنترل و حلال گروه های تمرینی (تمرین+ سرب و تمرین+ مکمل+سرب) و گروه های بدون تمرین(کورکومین+ سرب و گروه سرب) تقسیم شدند. برنامه ی تمرینی برای گروه های تمرینی دویدن روی نوارگردان بدون شیب به صورت پیش رونده بین64-25 دقیقه و با سرعت بین22-15 متر در دقیقه به مدت 8 هفته اجرا شد. پس از 8 هفته تمرین، و 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمر ین موش هاکشته شدند و بافت های مورد نظر جمع آوری شدند. اندازه گیریHIF-1α با استفاده از کیت و به روش ELISA استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش از آزمون کالموگراف اسمیرنف، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون LSD در سطح0/05>P استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد تزریق درون صفاقی سرب باعث افزایش مقادیر سرب در گروه سرب شد. بین سطوحHIF-1αریه گروه کنترل در مقایسه با گروه های سرب و تمر ین،مکمل، سرب و گروه حلال در مقایسه با گروه تمرین، مکمل، سرب و گروه مکمل و سرب در مقایسه با گروه تمرین، مکمل، سرب افز ایش معنی دار و بین گروه های سرب در مقایسه با تمرین و سرب و گروه تمرین، مکمل، سرب در مقایسه با تمرین و سرب کاهش معنی داری مشاهده شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که استفاده از تمرینات منظم استقامتی، می تواند اثرات ناشی از استات سرب را مهار کند و تمرین منظم ورزشی استقامتی به عنوان یک راهکار مفید و موثر در برابر اثرات و آلودگی ناشی از سرب می تواند مورد توجه قرار گیرد.همچنین با توجه به تحقیقات انجام گرفته، حضور کورکومین در بین تمرین و سرب، انتظار می رفت که موجب کاهش و مهار HIF-1α شود اما چنین چیزی مشاهده نشد. در واقع ترکیب تمرین، کورکومین، سرب موجب افزایشHIF-1α شده است که شاید ناشی از دوز آن باشد.
    کلیدواژگان: HIF-1α -تمرین استقامتی، مکمل کورکومین، سرب
  • زهرا صابر، مریم کوشکی جهرمی* صفحات 535-544
    در یک دوره ماهیانه زنان که در سا لهای تولید مثل اتفاق می افتد تغییرات هورمونی اتفاق می افتد که می تواند بر برخی عملکردهای جسمانی موثر باشد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه حداکثر اکس یژن مصرف ی و حجم هاو ظرفیت های ری وی در روز دوم قاعدگ ی و مرحله تخمک گذاری در زمان استراحت و بعد از آزمون فزاینده ورزشی بود. آزمودنی های تحقیق 20 دختر فعال (سن 2/65±21/31 سال ،قد: 5/17±162/81 سانتی متر،وزن 4/72±54/83 کیلوگرم) بودند که به روش داوطلبانه و هدفمند انتخاب شدند. زمان تخمک گذاری با سه روش تکمیل فرم، تعیین درجه حرارت بدن و نمونه های ادراری مربوطه تعیین شد. در روز دوم چرخه قاعدگی و روز تخمک گذاری حداکثر اکسیژن مصرفی و حجم های تنفسی آزمودنی ها در دو وضعیت استراحت و بعد از آزمون فزاینده ورزشی بروس بر روی تردمیل اندازه گیری گردید. جهت ارزیابی نتایج از نرم افزار SPSS و روش آماری تی وابسته استفاده شد . نتایج تحقیق نشان داد که حد اکثر اکسیژن ، مصرفی(VO2max) حجم بازدمی اجباری در 1 ثانیه ،(FEV1 ) درصد حجم بازدمی بافشار در 1 ثانیه(FEV/FVC)حجم ذخیره بازدمی (ERV)و حداکثر تهویه ارادی(MVV)زمان استراحت و پس از آزمون ورزشی)در دو فاز قاعدگی (اوایل سیکل) و تخمک گذاری (اواسط سیکل )از لحاظ آماری تفاوت معنی داری ندارند، اما حجم جاری(t) در زمان استراحت و پس از آزمون ورزشی در فاز تخمک گذاری بیشتر از فاز قاعدگی است 0/05>P به طور خلاصه در نمونه های تحقیق حاضر حداکثر اکسیژن مصرفی و اکثر حجم های تنفسی در دو مرحله دوره ماهیانه تفاوت معنی داری مشاهده نشد اما حجم جاری در فاز تخمک گذاری نسبت به روز دوم فاز قاعدگی بیشتر بود.
    کلیدواژگان: قاعدگی، حجم های ریوی، ظرفیت های ریوی، حداکثر اکسیژن مصرفی، تمرین ورزشی
  • منیره مسعودی نژاد*، حسین شیروانی صفحات 545-553
    هدف از انجام این تحقیق تعیین تاثیر هشت هفته برنامه تمرین ترکیبی منتخب بر سطح لپتین سرم مردان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس(MS)بود. بدین منظور پس از مطالعات مقدماتی، تعداد 20 بیمار مرد مبتلا بهMS با میانگین سنی(3/75±34/45 سال) وزن (7/45±71/95 کیلوگرم)، معیار ناتوانی(1/80±0/65) و شاخص توده بدن(2/01±24/78 کیلوگرم متر مربع) انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی ( 10 نفر) و کنترل ( 10 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده (دارو ی مشابه)، در برنامه هشت هفته ای تمرین ترکیبی (شامل 20 دقیقه گرم کردن عمومی بدن، 15 دقیقه تمرینات آئروبیک با شدت50-60% حداکثر ضربان قلب15 دقیقه تمرینات با وزنه اندام فوقانی و تحتانی با شدت 50-70% از RM-1 (تمرین با دستگاه بدنسازی)، 10 دقیقه سرد کردن بدن)هفته ای سه جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه شرکت کردند و گروه کنترل فقط داروهای تجویز شده (داوری مشابه) را مصرف نمودند.از تمام آزمودنی ها دو نمونه خونی قبل و بعد از انجام تمر ین گرفته شد. میزان لپتین سرم با روش الایزا و با استفاده از دستگاهSTATFAX303+ اندازه گیری و ثبت شد. داده های حاصل با استفاده از روش آماریt در سطح معنی داری0/05>P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تحقیق گروه تجربی، کاهش معنی داری در غلظت لپتین سرم نشان داد 0/05>P در مجموع، با توجه به نتایج این تحقیق می توان اظهار داشت برنامه تمرین ترکیبی می تواند موجب کاهش معنی دار سطح لپتین سرم بیماران مرد مبتلا بهMS شود
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، سطح لپتین سرم، مولتیپل اسکلروزیس(MS)
  • هدیه محمدپور*، محمد فرامرزی، فرزانه تقیان صفحات 555-563

    سایتوکین ها گروهی از پروتئین ها هستند که نقش اصلی را در پاس خهای التهابی به محر کهای پاتولوژی مانند التهاب و آسیب بافتی ایفا می کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین مقاومتی به همراه مکمل اسید چرب امگا- 3 بر سطوح سایتوکین های پیش التهابی(TNF-α, IL-6)زنان سالمند بود. روش تحقیق: 24 زن سالمند (میانگین سن2/4±6/79سال قد 2/4±7/151 سانتی متر، وزن 7/8±8/60 کیلوگرم، نمایه توده بدن 3/3±4/26 کیلو گرم بر متر مربع)در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها بصورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه تجربی اول (8 نفر)، تمرینات مقاومتی به همراه اسید چرب امگا- 3، گروهتجربی دوم (8 نفر) تمرینات مقاومتی به تنهایی و گروه سوم (8 نفر) به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند . آزمودنی ها 8 هفته تمرین مقاومتی، 3 جلسه در هفته با شدت 60 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه را شامل تمرینات پرس پا، پرس سینه، پرس شانه، جلو بازو، پشت بازو، لت پول، فلکشن ران، اکستنشن ران، ابداکشی ران انجام دادند. گروه تجربی اول، مقدار 3 میلی گرم در روز اسید چرب امگا- 3 را در طی 8 هفته دریافت نمودند. سایتوکین های پیش التهابی با استفاده از نمونه خونی و روش الیزا پس از 8 ساعت ناشتایی شبانه به میزان 3 سی سی از ورید قدامی بازوی آزمودن ی ها قبل و بعد از 8 هفته تمرین اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد ، متغیرهای ا ینترلوکین - 6 و فاکتور نکروزتومورآلفا کاهش معنادار در هر دو گروه تجربی در پس آزمون داشتند در حالی که در گروه کنترل تفاوت معنادار ی مشاهده نشد. همچنین، نتایج نشان داد اینترلوکین -6 (001/0≥P) و فاکتور تکروز موتور آلفا(001/0≥P)تفاوت معناداری بین هر 3 گروه داشت آزمون تعقیبی نشان داد اختلاف میانگین گروه تمرین به همراه مکمل نسبت به گروه تمرین تفاوت بیشتری داشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد انجام تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل اسید چرب امگا- 3 می تواند تاثیر بیشتری نسبت به تمرین مقاومتی به تنهایی بر کاهش سایتوکین های پیش التهابی زنان سالمند داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، مکمل اسیدچرب امگا- 3، سایتوکین های پیش التهابی، زنان سالمند
  • امیرحسین حقیقی*، علیرضا رفیعی پور، سید علیرضا حسینی کاخک صفحات 565-576
    بررسی تاثیر تمرینات هوازی و مکمل چای سبز بر برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی شامل پروتئین واکنشیHDL ،LDL ،C کلسترول تام و تری گلیسرید سرمی در مردان دارای اضافه وزن بود.
    روش ها
    43 مرد دارای اضافه وزن داوطلب شدند و در چهارگروه کنترل، مکمل چای سبز، تمرین هوازی، و ترکیب تمرین هوازی و مکمل چای سبز قرار گرفتند. گروه تمرین به مدت 10 هفته (سه بار در هفته) به تمرینات هوازی با شدت75-65 درصد حداکثر ضربان قلب پرداختند. گروه چای سبز روزانه سه عدد چای سبز کیسه ای محتوی دو گرم چای خشک در سه وعده غذایی، مصرف کردند. برای گروه ترکیب تمرین و چای سبز هر دو مداخله صورت گرفت. قبل و بعد از دوره تحقیق، از همه آزمودن ی ها در وضعیت ناشتایی خونگیری به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز کوواریانس تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد تمرینات هوازی، مصرف چای سبز و ترکیب تمرینات هوازی و مصرف چای سبز، تغییر معناداری در میزان پروتئین واکنشیC و نیمرخ لیپیدی ایجاد نمی کند(05/0
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشیC-نیمرخ لیپیدی، تمرین هوازی، مکمل چای سبز، مردان دارای اضافه وزن
  • علی محمدی منش*، محمد فرامرزی، غلامرضا شریفی، خسرو جلالی دهکردی صفحات 577-586
    هدف تحقیق 
    ورزش های برخوردی با امکان رخداد ضربه به سر و آسیب های مغزی همراه می باشند که در بوکس میزان بروز ضربه مغزی و صدمات به سر بیش از هر ورزش دیگر گزارش شده است با این حال، بررسی این موضوع با استفاده از شاخص های معتبر خونی تاکنون کمتر انجام شده است. هدف این پژوهش تعیین اثر یک جلسه مسابقه بوکس بر تغییرات ،S-100 B پروتئین واکنش گر CRP)c) و لکوسیت ها در بوکسورهای زبده بود.
    روش تحقیق
    آزمودنی های این پژوهش بوکسورهای زبده تیم ملی ایران بودند. 10 نفر بوکسور تیم ملی به عنوان گروه تجربی و 10 نفر افراد غیر ورزشکار سالم به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. جهت تعیین شاخص های بیوشیمیایی شامل پروتئین CRP ،S100-B و لکوسیتها نمونه خونی قبل، بلافاصله و 24 ساعت پس از مسابقه رسمی بوکس نمونه خونی گرفته شد. برای توصیف آماری داده ها از میانگین و انحراف معیار و برای تحلیل استنباطی داده ها از آزمون تحلیل واریانس با انداز هگیری مکرر و برای مقایسه بین گروهی از آزمون مانکوا استفاده شد . در صورت مشاهده نتایج معنادار از آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. سطح معناداری p<0/05 بود.
    نتایج
    نتایج نشان داد مسابقه بوکس باعث افزایش معنادار CRP ،100-B و لکوسیت ها شد (000/0-P)
    نتیجه گیری
    در مجموع یافته های پژوهش حاضر نشان داد که یک وهله رقابت بوکس و ضربات مکانیکی وارده بر ورزشکار باعث افزایش عوامل التهابی CRP،S100-B و لکوسیت ها بلافاصله پس از مسابقه بوکس شده و به نظر می رسد اندازه گیری این شاخصها بتواند ابزار سودمندی در تشخیص التهاب و پایش آسیب های ناشی از ضربات مکرر به سر در بوکسورها باشد.
    کلیدواژگان: بوکس، S100-B، پروتئین واکنشگرC، لکوسیت ها
  • مریم نورشاهی، هادی زاهدی*، مهدی هدایتی، عسل رجاییان صفحات 587-595
    سابقه و هدف
    تمرین فزاینده در شرایط طبیعی از طریق افزایش در تولید رادیکال های آزاد منجر به ایجاد فشارهای اکسایشی می شود. این افزایش اثرات منفی روی تولید انرژی در هنگام تمرین گذاشته و موجب خستگی زودرس می شود. به طور کلی نتایج تاثیر یک جلسه فعالیت متوسط هوازی انجام شده در شرایط کمبود اکسیژنی در فشار طبیعی بر روی تولید رادیکال های آزاد، پراکسیداسیون چربی و قابلیت تام آنتی اکسیدانی(TAC)همچنان متناقض می باشد. در این تحقیق ما به دنبال تاثیر مکمل دهی حاد ویتامین ث در پاسخ به فاکتور های اکسایشی پس از ورزش زیر بیشینه در شرایط هیپوکسی در فشار طبیعی خواهیم بود.
    مواد و روش ها
    برای آزمودن این مسئله 11 مرد ورزشکار (بامیانگین سنی 2/18±22/18 سال و میانگین شاخص توده بدن 1/24±99//21 کیلو گرم برمتر مربع) برای فعالیت با شدت 55% VO2max به مدت 35 دقیقه در شرایط کمبود اکسیژن (ارتفاع 3500 متری)(o2=13.5-14% استفاده شد به فعالیت پرداختند. به آزمودنی ها اسید اسکوربیک خوراکی داده شد ( 1000 میلی گرم / دو ساعت قبل از دوره فعالیت). نمونه گیری خونی، قبل از فعا لیت در حالت ناشتا و بلافاصله بعد از آزمون جمع آوری شد. قابلیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)مالون دی آلدیید محصول پراکسیداسیون چربی ها و اسید اوریک با استفاده از روش های تشخیصی HPLC و فتومتریک اندازه گیری شدند. نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس دو سویه با اندازه گیری های مکرر و از مجموعه نرم افزاری SPSS16 و در صورت معناداری از آزمون تعقیبی کلموگروف-اسمیرنوف استفاده شد.سطح معنی داری(P≤0/05)منظور گردید.
    یافته ها
    یافته های اصلی نشان می دهند که فعالیت متوسط در وضعیت هایپوکس یا موجب افزایش معنادار در غلظت پلاسمایی تعدیل شده (0/39±11/04 و 0/33±13/19) و اسید اوریک ( میزان استراحتی در مقایسه با فعالیت به ترتیب:0/40±7/09 و 0/19±8/59 (P≤0/05) شده است. همچنین مکمل دهی ویتامین ث به طور معنادار ی غلظت مالون دی آلدئید(MDA) گروه مکمل نسبت به گروه دارونما کاهش داده است به ترتیب از(0/07±3/39 به 0/09±3/09)(0/05≥P) این مشاهدات گویای این مطلب است که یک جلسه فعالیت هوازی با شدت متوسط در شرایط نرماباریک هایپوکسیا موجب افزایش اکسیدان ها در فشارهای اکسایشی می شود و مکمل دهی ویتامین ث عاملی مهارکننده و تاثیرگذار که پیشتر از اکسیداسیون چربی ها (بتا اکسیداسیون) در قابل اکسایش ناشی از کمبود اکسیژن حمایت می کند به طور کلی مکمل دهی حاد ویتامین ث موجب عدم افزایش در MDA و در نتیجه کاهش پراکسیداسیون چربی (LPO) شده است. بحث:  این مشاهدات پیشنهاد می کند، یک جلسه فعا لیت هواز ی با شدت متوسط در شرایط کمبود اکسیژنی طبیعی (نورموباریک هایپوکسیا) نشانه های آنتی اکسیدانی را در شرایط فشاره ای اکسایشی افزایش می دهد و مکمل دهی ویتامین ث یک عامل مهارکننده بود که از عوامل اکسیداسیونی (بتااکسیداسیون) در مقابل پراکسیداسیون چربی ناشی از کبود اکسیژن حمایت می کرد.  
    کلیدواژگان: ویتامین ث، کمبود اکسیژنی در شرایط طبیعی، فاکتورهای اکسایشی و آنتی اکسیدانتی
  • رامین امیر ساسان*، علی ضرغامی، مقصود نبیل پور صفحات 597-605
    هدف تحقیق: کراتین مونوهیدرات به عنوان یکی از پرمصرف ترین مکم لهای تغذی های در افزایش عملکرد ورزشی، بین ورزشکاران محبوبیت گسترده ای دارد. با این حال، اخیرا نگران ی هایی درباره ی برخی از اثرات نامطلوب مصرف کوتاه و بلند مدت کراتین بر شاخصهای سلامت وجود دارد. از این رو، تحقیق حاضر به منظور تعیین اثرات مکمل سازی کوتاه مدت کراتین مونوهیدرات بر تغییرات برخی از شاخص های آسیب سلولی (کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز تام سرم) در مردان کشتی گیر متعاقب انجام یک جلسه فعالیت مقاومتی انجام شد. روش تحقیق: 18 مرد کشتی گیر جوان دانشگاهی داوطلب (با میانگین سنی 1/13±21/11 سال ، درصد چربی 1/84±12/67% و شاخص توده بدن 0/70±21/96 کیلوگرم بر مجذور متر) در قالب یک طرح نیمه تجربی دوسویه کور به-طور تصادفی در دو گروه همگن مکمل و شبه دارو جایگزین شدند .
    آزمودنی ها پس از دوره ی شش روزه ی مکم لدهی ( 300 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن روزانه کراتین یا دکستروز)، در یک قرارداد فعالیت مقاومتی دایره ای باوزنه (با شدت 80 درصد یک تکرار بیشینه در سه نوبت با تکرارهای شش تایی) شامل شش ایستگاه شرکت کردند. تغییرات شاخص های آسیب سلولی طی سه مرحله (قبل از شروع مکمل سازی، پس از اتمام دور هی مکمل سازی و 24 ساعت پس از اجرای قرارداد فعالیت مقاومتی) اندازه گیری شد. داده های حاصله بوسیله ی آزمو نهای تحلیل واریانس مکرر، پس تعقیبی بونفرونی و تی مستقل در سطح معنی داری0/05بررسی شد.
    نتایج
    اثر مکمل سازی کوتاه مدت کراتین در حالت پایه تنها بر تغییرات کراتین کیناز تام سرم معنی دار بود(0/05>P) با این حال، میزان فعالیت شاخص های آسیب سلولی 24 ساعته در گروه دریافت کننده ی مکمل به طور غیرمعنی داری کمتر از گروه شبه دارو بود(0/05>P)
    کلیدواژگان: کراتین مونوهیدرات، فعالیت مقاومتی، کراتی نکیناز، لاکتات دهیدروژناز
|
  • Abolghasem Gorji*, Shadmehr Mirdar, Saeed Nazari, Mehdi Hedayati Pages 523-534
    Background and purpose
    Hypoxia inducible factor-1α (HIF- α1) as a key regulator of molecular responses to hypoxia is regarded as a mediator for a large scope of cellular and physiological mechanisms necessary for compatibility with decrease of oxygen. The aim of present research was to study the effet of endurance training, curcumin supplement and lead on the lung HIF- α1 levels.
    Methods
    Sixty 50-day- old male wistar rat are divided to two control groups, two exercise groups (exercise + lead and exercise + lead + supplement) and two groups without exercise (curcumine + lead and lead). The exercise includes running with speed of 15 to 22 meter per minute on the animal treadmill without slope for 25 to 64 minutes for eight weeks. After the eight weeks of exercise and seventy-two hours after the last exercise the rat are killed and the intended tissues are used for measuring HIF- α1 using kit and ELISA method. Kolmograph Smirnov test and LSD test in the level P < 0.05 are used to analyze the findings of the research.
    Results
    The results of the research indicate intra peritoneum injection of lead increase the amount of lead in the lead group. A significant increase in the level of HIF- α1 in lung is seen in the control group in contrast to lead group and exercise + lead + supplement group and in vehicle group in contrast to exercise + lead + supplement group and in lead + supplement group in contrast to exercise + lead + supplement group. A significant decrease in the level of HIF- α1 in lung is seen in lead group in contrast to exercise + lead group and in exercise + lead + supplement group in contrast to exercise + lead group. The results of the research indicate intra-peritoneum injection of lead increase the amount of lead in the lead group. A significant decrease in the level of HIF- α1 in liver is seen only in lead group in contrast to exercise + lead + supplement group and lead group.
    Conclusion
    The results of this research indicate regular endurance exercise can counteract the effects of stat lead and it can be regarded as a useful solution for pollution caused by lead. Also according to previous research the presence curcumin in of the train and lead, are expected to reduce and inhibit HIF- α1 but there was no such thing, in lung tissue combined exercise, curcumin, lead, HIF- α1 is increased because it can be attributed to the dose.
    Keywords: HIF-1α, endurance exercise, curcumin, lead
  • Zahra Saber, Maryam KoushkiJahromi* Pages 535-544
    During reproduction age of women there are hormonal fluctuations which can influence some physical performance. The purpose of present study was comparison of vo2max and some respiratory volumes and capacities in 2nd day of menstruation and ovulation day during rest and after incremental exercise test. Subjects of this study included 20 athlete girls (age: 21.31±2.65 year, height: 162.81±5.17 cm, weight: 54.83±4.72kg) which were selected voluntarily and objectively. Ovulation date was determined using three methods of fulfilling related forms, body temperature and urinary samples. During 2nd day of menstruation and ovulation day vo2max and respiratory volumes and capacities during rest and after Bruce treadmill incremental test were measured. SPSS software and statistical method of paired t test was used for analysis of data. Results of this study indicated no significant differences in VO2max and FEV1, FEV/FVC, ERV and MVV during rest and after exercise in two phases. TV during rest and after exercise in ovulation day was significantly higher than 2nd day of menstruation. In summary, in subjects of present study there was no significant difference in VO2max and most of respiratory volumes and capacities in two phases of menstruation, but higher TV was found during ovulation day compared to 2nd day of menstruation.
    Keywords: menstrual phase, respiratory volume, respiratory capacity, VO2max, exercise
  • Monire MasoodiNezhad*, Hosein Shirvani Pages 545-553
    The purpose of this study was to determine the effect of eight weeks combined training on leptin serum levels in men with multiple sclerosis (MS). Twenty men with MS age 34.45±3.75 yrs, mean Expanded Disability Status Scale 1.80±0.65, weight 71.95±7.45 Kg and body mass index 24.78±2.01 Kg/m2, were randomly divided to subgroup, experimental (n=10) and control (n=10) groups. The experimental group, beside consuming the prescribed drugs, participated in eight weeks combined training (include warming for 20 minutes, aerobic training for 15 minutes with 50-60% maximum heart rate strength exercises with upper and lower extremities for 15 minutes with 50-70% 1RM and recovery for 10 minutes) 3 times a week for 60 minutes, while control group only consumed prescribed drugs. In each group two resting blood samples were taken before and after training. The data were analyzed with t-student method with significant level at (P<0.05). The result of this study showed that serum leptin levels in experimental group were significantly decreased (P<0.0001), But increased in control group did not significantly increased (P<0.75). However, the result suggests that combined training program can decrease serum leptin levels in men with multiple sclerosis.
    Keywords: Combined Training, Leptin Serum Levels, Multiple Sclerosis (MS)
  • Hedye Mohammadpoor*, Mohammad Faramarzi, Farzaneh Taghian Pages 555-563
    Aim

    Cytokines are a group of proteins that play a central role in mediating inflammatory responses to pathological stimuli such as infection and tissue damage.The goal of present research was to investigation the effect of resistance training along with omega-3 fatty acid supplementation on resting levels of some pro-inflammatory cytokine (TNF-α, IL-6) of older women.

    Methods

    Subjects were whom 24 elderly women (average age: 79.6 ± 4.2 years, height 151.7± 4.2 cm, weight 60.8±8.7kg, BMI 26.4±3.3kg/m²). Subjects were chosen purposefully and randomly divided in to 3 groups of the first empirical group (n=8), resistance training along with omega-3 fatty acid, the second empirical group (n=8) just resistance training, and the third one (n=8) as a control group. The subjects participated in resistance training for 8 weeks, 3 sessions every week by 60-80% intensity with maximum repitation incloding foot press, chest press, shoulder press, the front arm, triceps, sheet pool, hip flextion, hip extention, hip abduction .The ferst empirical group recived 3gr of omega-3 fatty acid at a day within 8 weeks. Pro-inflammatory cytokine was measured using blood sample and ELISA method after 8 hours of an empty stomach in the amount of 3 c.c from interior vein of subjects arms befor and after 8 weeks of exercise.

    Results

    Results show Interleukin-6 and TNF-α have significant decrees after the test into empirical groups while there is no significant in control group. Also, there is graet difference of IL-6 and TNF-α among 3 groups. Posthoc test showed a mean difference in training and supplementation group is greater than training along group.

    Conclusion

    It seems resistance training along with omega-3 fatty acid supplementation. Can have greater effect than training along on pro-inflammatory cytokine of older women decrees.

    Keywords: Resistance training, Omega-3 fatty acid supplementation, Pro-inflammatory cytokine, Olderwomen
  • Amirhosein Haghighi*, AliReza Rafeepoor, Seyyed Alireza Hoseini kakhak Pages 565-576
    Objective
    This study intends to examine the effect of aerobic training and green tea supplementation on some of cardiovascular risk factors such as serum C-reactive protein, LDL, HDL, Total cholesterol and Triglyceride in overweight men.
    Methods
    43 overweight men were volunteered and were included in four groups: control group; green tea supplement group; exercise group and the exercise and green tea supplement group. Then, the experimental group performed the aerobic training program for 10 weeks, three sessions per weeks with intensity of 65 to 75% of maximum heart rate. Green tea group consumed daily three green tea bags with 2grm tea content. The combined exercise and green tea group two interventions took. Before and after the investigation period, blood sampling of all subjects were taken in fasting. The data were analyzed by using one way ANOVA and ANCOVA tests.
    Results
    Results showed that aerobic trainings, green tea and combination of aerobic training and green tea have not a significantly effect on serum C-reactive protein and lipid profile levels in obese men (P<0.05). Green tea caused a significant decrease in weight and body mass index (P<0.05). Aerobic training caused a significant decrease in weight, body mass index and body fat percentage (P<0.05). Combination of aerobic training and green tea caused a significant increase in maximal oxygen consumption and significant decrease in weight, body mass index and body fat percentage (P<0.05). There were no significant difference between the effect of green tea supplementation and aerobic training on decrease in weight and body mass index (P<0.05).
    Conclusion
    We concluded that performing of aerobic trainings and green tea supplement have not a significantly effect on cardiovascular risk factors in overweight men. But it can improve body composition and aerobic capacity in these volunteers. However, to achieve more conclusive results, further investigation is warrented.
    Keywords: C-reactive protein, Lipid profile, Aerobic training, Green tea supplementation, overweight men
  • ali mohammadimanesh*, mohammad faramarzi, gholamreza sharifi, khosro jalali dehkordi Pages 577-586
    Purpose
    Combat sports are associated event with a possible head injury and brain damage and the incidence of concussion and head injuries in boxing than any other sport but, examining this problem with reliable blood markers not. The purpose of this study was to investigate effect of boxing on changes of S100-B, CRP and leukocytes in boxer of Iran national team.
    Methods
    For this reason, 10 players of elite boxer and 10 nonathlete targeted and available in selected to two experimental (n=10) and control (n=10) groups. Blood sample were taken in before, immediately after and 24 hours after boxing match for assessment of S-100B, CRP and leukocyte .Data were analyzed using by mean and standard deviation for statistical description, and analysis of variance with repeated measures test and Moncova test for inferential analysis of data) P≤0.05. (In case of significant results of bonferroni post hoc test were used to compare mean variables in each group separately in three stages. Statistical significant was set at P≤ 0.05.
    Results
    The result showed that boxing competition significantly increase levels of S100-B, CRP and leukocytes immediately after a boxing match P=0.000. Also, boxing competition significantly increase levels of S100-B, CRP and leukocytes in boxers P=0.001. No significant change were observed 24 hours after exercise P=0.7. S100-B, CRP and leukocytes showed a significant increase after the boxing match in the experimental group in comparison with control group P=0.000.
    Conclusion
    Overall, study findings showed that the boxing competition and Mechanical impacts exerted on the athlete increased inflammatory factors S100-B, CRP and leukocytes immediately after the boxing match. It appears assessment of these indicators is useful tool for diagnosis of inflammation and monitoring of brain injuries caused by repetitive punches to head of boxers.
    Keywords: Boxing competition, S-100B, CRP, leukocytes
  • maryam noorshahi, hadi zahedi*, mahdi hedayati, asal rajaeeyan Pages 587-595
    Background and aim
    Maximal exercise in normoxia results in oxidative stress due to an increase in free radical Production .This increase has negative effect on energy production during exercise and due to fasting fatigue. However, the effect of a single bout of moderate aerobic exercise performed normobaric hypoxia on free radical production, lipid per oxidation and total antioxidant capacity (TAC) remains inconsistent. In this study, we followed the effect of acute vitamin C supplementation in response to oxidative factors after sub maximal exercise in normobaric hypoxia.
    Material and method
    11active male) age: 22.18±2.18 yrs, BMI: 21.99±1.24 kg/m2) was required to exercise on a treadmill at 55% of VO2mox for 35 minutes hypoxic condition [FiO2 (inspired fraction of O2) =0.14(altitude about 3500 meter). The subject received orally ascorbic acid (1000 mg/ two hours before exercise session). Blood samples were taken before (fasting) and immediately after exercise. Total antioxidant capacity (TAC), lipid per oxidation products malondialdehyde (MDA) and uric acid were measured using HPLC and/or photometric detection. The results obtained were analyzed by two-way analysis ofvariance (ANOVA) using SPSS statistics software package (version 16) followed by post-hoc Kolmogroph-Smirnov test where F value was significant. Level of significance was set at p ≤0.05.
    Results
    The main findings show that moderate intensity exercise in the hypoxia position, increased significantly plasma-volume-corrected TAC and uric acid concentration (pooled rest compared with exercise P<0.05); However, vitamin C supplementation did significantly affect MDA concentration (P<0.05).
    Discussion
    These observations would suggest that single bout of moderate aerobic exercise in normobaric hypoxia increases oxidant and antioxidant markersin oxidative stress and supplementation vitamin C was an effective preventive agent, which further supports the oxidative character (beta oxidation) versus lipid per oxidation induced by hypoxia.
    Keywords: vitamin C, Normobaric hypoxia, oxidative stress
  • ramin amir sasan, ali zarghami, maghsood nabilpoor Pages 597-605
    Purpose
    Creatine monohydrate as one of the most widely consumed nutritional supplements to increase athletic performance is widely popular among athletes. However, there are recent concerns about some of the adverse effects of short and long term use of creatine on health indices. Therefore this study was conducted to identify the effect of creatine monohydrate loading on total serum cellular damage indices changes (Creatine Kinase & Lactate Dehydrogenase) following one session resistance exercise in male wrestler.
    Methods
    Eighteen volunteer collegiate young male wrestlers (aged 21.11±1.13 years, fat 12.67±1.84 %, and BMI 21.96±0.70 kg/m2) in a quasi-experimental, randomized and double-blind design were allocated equally into supplement and placebo groups. After six consecutive days supplementation (300 mg.kg-1.day body weight creatine monohydrate or dextrose), all subjects were participated in a single- session circle resistance exercise protocol (with 80 % 1-RM in 3 sets with 6 repetition) include six station participated. Changesin cellular damage indices were determined in three phases (before and after the supplement phase, 24 hours after the exercise protocol). Data were analyzed by repeated measure ANOVA, Bonferroni and independent t test at α≤0.05.
    Results
    The results show that the creatine loading has only significant effect on the basal total serum CK in supplement group (P<0.05). Moreover, the total serum CK and LDH in both groups (supplement & placebo) were significantly increased 24 hour after the resistance exercise (P<0.05). However, the change range of the cellular damage indices 24 hours in supplement group was insignificantly lower than in placebo group (P>0.05).
    Conclusion
    According to normal variation of total serum Creatine Kinase in the base case and due to the lack of effect of creatine on 24 hours indicators of cellular damage in male wrestler after the resistance exercise, definitive comment in related creatine supplementation induced- cellular damage, more research is needed in the further. Key words: Creatine mon
    Keywords: Creatine monohydrate, Resistance exercise, Creatine Kinase, Lactate Dehydrogenase